Kirpputorien aarteita

"Whoever said money can't buy happiness simply didn't know where to go shopping." -Gertrude Stein

No onneksi minä tiesin! Niin mahtavia löytöjä haalinut viime aikoina kirpputoreilta, niin Torin kautta, että ihan kirppareilta. Pääkaupunkiseudulla on kirppareita joka nurkalla, mutta oon onnistunut löytämään ne omat suosikit joukosta. Aika hyvin on tietyillä kirppareilla saatavilla vintagea, kun toisilla taas enemmän esim sisustus-ja arvotavaraa. Nyt olen keskittynyt vintagevaatteiden ja kestävään muotiin. 

Haluaisin jakaa muutamat löydöt sekä vinkit miten lähteä kirppareilla tonkimaan. Sitä tavaraa nimittäin tuppaa olemaan ja kokopäivää ei tahtoisi yhden rekin ääressä viettää. 


- Mieti, mitä suurinpiirtein lähdet etsimään. Etsitkö vaatteita, jos kyllä, minkä mallisia? Kiinnitä huomiota väreihin, joita näät sekä pöytiin, joissa on paljon vaatteita myynnissä. Mikäli haku kohdistuu takkeihin ja jakkuihin tai kaipailet mekkoa, katso ehdottomasti rekit. Katso netistä myös kohderyhmittäin sijaitsevat kirppikset. Esimerkiksi Uffeilta löydät paljon kaiken tyyppisiä ja värisiä vaatteita, H&M:stä Adidakseen. Tietysti Uffilla ja Fidalla vaatteet on jaoteltu kategorian ja sukupuolen mukaan. Minkä itse olen todennut, perustuu siis täysin omiin kokemuksiin, että lähiöissä sijaitsevat kirpputorit sisältävät enemmän astioita, vanhoja aarteita. Kun taas ydinkeskustassa tai lähialueilla kirpputorit ovat värikkäitä ja seuraavat paljon trendejä. Jos itse kaipailisin Arabian astioita tai vanhoja sarjakuvia, suuntaisin ehdottomasti lähikirppikselle. Reissaan Helsinkiin, mikäli haluan uudistaa vaatekaappini täysin. 

- Luo ostaessasi (tai ennen ostoksille menoa) asukokonaisuuksia päässäsi. Itse teen monesti niin, että minulla on inspistä jo valmiina, ja koitan luoda juuri tämän kokonaisuuden. Luultavasti näin kokonaisuuden luomisella tulee mukaan useita kivoja vaatekappaleita, joita voi yhistellä myöhemmin muiden vaatteiden kanssa. 

- Tarkista myös Tori sekä Facebookin marketplace. On erittäin helppo katsoa esimerkiksi uusimmat ilmoitukset paikkakunnalta tai kategorian mukaan. Minulla on Torissa tallennettuja hakuvahteja, joita tarkastan päivittäin. Löysin juuri tämän avulla Louis Vuittonin Speedy 35, jota olin haaveillut pitkään. Sain uudenveroisen laukun 60% halvemmalla, kun olisin saanut liikkeestä. Ehdottomasti siis voit tehdä löytöjä. 

- Kiinnitä kirppistellessä huomiota -50% pöytiin! Näitä on paljon, erityisesti viikon lopussa. Tällöin satunnaisia aarteita voi löytyä ja toki erittäin halvalla. Toisaalta jos haluat penkoa parhaat päältä, on hyvä olla valppaana alkuviikosta. 

Nyt muutamat kirppislöydöt;

Nämä aivan ihanat kengät! Aitoutta en koskaan saanut selvitettyä, hintalapussa luki aidot ja kaiken kuluman takana on kuitenkin mielestäni laadukkaat materiaalit. Pienellä korjauksella ja ehostuksella noista saa ihan somat reissukengät! 


Tämä pieni Guessin laukku. Taisin 3€ maksaa tästä. Ihanan värinen ja juuri sopivan kokoinen, tuo mukavan piristyksen kaikenlaisiin yhdistelmiin <3

Uusi lempparivaate on ylisuuret miesten valkoiset kauluspaidat! Niin helposti voi luoda rennon ja tyylikkään lookin muutamia asusteita lisäilemällä. Näyttää hyvältä myös hameen kanssa sekä esimerkiksi villaliivin! 


Toivottavasti hyödyit jotain,
ihanaa viikkoa <3 

Kommentit