Ensimmäinen kakkuni MANSIKKATÄYTEKAKKU (L)

Ravintolakoulussa opiskelevana, ja muutenkin ruoanlaittoa rakastavana, on todellakin kummallista, että tämä on ensimmäinen kakkuni koskaan. Koska tämä sai valtavasti kehuja ja kannatusta, kiitos suuresti niistä, lupasin kirjoittaa ohjeen tänne blogiini (jonka loin osana koulutyötä). Aion todellakin kirjoitella tänne useammin, kun vain töiltä ja koululta kerkeän. Onneksi ruoanlaitto ja reseptiikka on osana jokapäiväistä arkeani, niin koulussa, töissä kuin kotikeittiössäkin. Nyt kakun pariin!


Pohja:

6 kananmunaa
1,5 dl sokeria (ainakin osan voi korvata fruktoosilla)
1,8 dl hienojakoista vehnäjauhoa

Vatkaa kananmunat ja sokeri pienikuplaiseksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että siihen voisi kirjoittaa. Siivilöi vehnäjauhot pienissä erissä ja sekoita käsin. Leikkaa ympyrän muotoisen irtopohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista, aseta se irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunukset voilla ja korppujauhoilla. Kakkua paistettiin noin 25 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasossa. Kakkupohja annettiin olla yön yli viileässä, ja seuraavana päivänä jatkui.

Leikattiin kakku kolmeen eri osaan, ja kostutettiin. Kostukkeena käytin sitruunalientä, joka valmistui sitruunamehusta, lorauksesta vettä sekä sokerista. Maista, ja lisää aineksia tarvittaessa. Kostukkeena voi käyttää myös tölkkimehuja. Sitten tehtiin täyte.

Täyte:

4 dl laktoositonta vispikermaa
4 dl mansikkasosetta
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehtiä
Mansikkahilloa kerrosten väliin

Päällinen:
noin 4,5 dl jäisiä mansikoita
noin 1 dl mansikkahilloa
3 dl hyytelösokeria
4 dl mansikkamehua
5 dl vispikermaa
(kermaan fruktoosia hyppysellinen)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi, ei haittaa, vaikka aika menisi yli. Sillä aikaa, vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Asettele ensimmäinen kakkupohja alustalle ja kostutuksen lisäksi, sivele vielä ohuehko kerros mansikkahilloa. Sekoita liedellä miedossa lämmössä melba ja sokeri keskenään. Lisää kattilaan liivatteet. Yhdistä seos kerman kanssa. Jaa täyte tasaisesti kahteen väliin. Kokoa kakun kerrokset. Levitä mansikkahilloa kakun päälle niin, että muutama sentti jää reunoilta kuivaksi. Asettele jäiset mansikat mansikkahillon päälle jättäen taas muutaman sentin reunoilta. Valmista hyytelösokerikuorrutus kiehauttamalla mehun kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä minuutti, mutta sekoittele ja kaada lähes heti jäisien mansikoiden päälle tasaisesti. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja laita pursotinpussiin. Aloita reunoista koristelemalla. Ja kakku on valmis!



Kommentit